十月

呢個十月,應該會頗忙。

九月三十日夜和十月一日就同七個男士係方舟酒店渡過,因為陳先生結婚進入大直路,入去開下會同吹下水。最大得著就係識咗兩首兒歌(請你食麵  & 夏日熱辣辣),同埋明白編曲係幾今重要…. 囧囧囧囧囧囧囧!!!! 有人講起被偷走的五年,有位男士覺得套戲 non-sense,覺得比人偷走咗兩個鐘。我就覺得套戲頭果半 part 都 ok,有笑位,有感動位,有林野位,對於我地呢 d 唔係成日睇戲 gei 人黎講都算唔錯。

下個星期一至五如無意外應該外出上課,呢幾日係度睇緊相關資料。報咗中級,但連初級 gei 都唔太孰… >_<


《請你食麵》改詞 – Skittles x PACMAN「食乜鬼,頂癮台」版

香港嘅小朋友們,又考試又補習又奧數又play group,邊有時間食麵?食試卷都飽啦!首歌應該咁唱!

麵麵麵麵麵麵麵麵麵 考試就挨麵
苦練/癲練/喪練/ 放假淨係揸筆練
返屋企想鬆鬆食啖面 阿媽X晒面
一日掛住鍛練 想話打機就免

學歷好 啲公司爭住見
大中小學要你科科掂
份份券 決定人生大志
唞都冇得唞 你我通頂互勉

Comments are closed.