隨想 – 2014/07/13

唔經唔覺二零一四又過咗本年。四月二十二日交埋最後一份工課之後就hea到而家,都差不多三個月。每天起身返工返工反屋企睇愛回家、孫悟空(其實我係睇電視呢方面真係無乜要求),上下網睇下野就訓覺。都好耐未試過個大半個禮拜都可以今樣。其實呢三個月精神上都有d累,可能之前都忙咗好耐,同埋公司都有唔小野攪。

其實間唔中都有林之後有d乜野攪,自己都嘗試list 咗一d出嚟
* in-source 返個web hosting
* 認真地睇 Henry Cloud 唧 Boundries 同 Changes that Heal
* 學車
* 學德文
* 去背包歐遊 (年尾/下年年頭)
* 考 PMP (半年)
* 考 CCIE R&S (2-3年)

用 Dreamhost 本來都相安無事,直至我開始係佢上面行webpress,因為食得多RAM,佢成日kill 我process,比多百幾蚊租佢個VM都係今,in-source 返入黎,買隻NAS專門供奉 d web app 可能無今谷氣。

… (待續)

2013-12-04 16.49.55